Kazalo po www.KOBALA.si forumu www.KOBALA.si
Društvo Za Prosto Letenje "Posočje" Tolmin

FAQFAQ   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 
WebCam

En polet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.KOBALA.si forumu -> DEBATE
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vidulisico
###

Pridružen/-a: Čet Sep 2006 19:18

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 23, 2009 09:17    Naslov sporočila: En polet Odgovori s citatom

Mal sem se premaknu v glavi in odloču, da grem tud jaz kdaj na Sorco. Prvič je blo letenje solidno, vendar je blo v italiji za Gemono vse zabasano - nizko s par štrlečimi fafulusi, ki mi sploh niso bli všeč. Obstajajo boljši dnevi in sem zato samo nazaj v Tolmin odletel. Drugič napoved ni bla slaba, samo napovedane nizke baze so motile. S Kantejem sva se spet zvečer dobila in predebatirala traso. Čim dlje v Italijo in potem ob povratku raziskovt teren proti Avstiji je bil plan. NA štartu je mal vleklo, lahko bi za odtenek manj, vendar je potem veter lepo pomagal letet proti Tolminu. KAr nisem se mogel odločit odletet iznad štarta, Kante je že zdavnaj odletel in ga nisem videl do Gemone. Na Stolu me je prehitel Arduino vendar je vseskozi nizko vlekel tako da je bil nad Gemono mal prej vendar 400 m nižji. Od tu dalje sva s Kantejemveč al i manj letel skupaj. Prek prve doline po jezeru sem že letel in pokukal v naslednjo. Prek Tramonteja pa še ne. Zato sem pridno sledil Kanteju teh novih 20km. Arduino je na domačen terenu stisnil gasa in je kar izginil, samo pika za orientacijo je ratal. Obrnil smo pri Fraskoli, ko je blo v se v bazi in se je Arduino komaj zvlekel iznad ene "v u k o j e b i n e" (sem moral tko napisat ker čene dobim napis neprimerna vsebina). Tale je veliko grša kot una Kobariška dolinica za Gemono. Nazaj grede nisva razmišlajala o letenju proti Avstriji ker so bli Julicji čist zabiti z bazo malo nad 2000. Zato smo pičili domov. Arduino je spet pobegnil in si nisem mislil, da ga bom še srečal. S Kantejem sva pa vseskoz letela tik ob ali nad robom grebenov. Venus2 je mal hitrejši na trimu, tako da sem moral tu pa tam mal stiskat na gas, da sem ga z mojo enko dohajal. Po Krnu je bla zadaj za Rdečim robom tema. Meni nekako ni bilo včšeč ven nad dolino in sem udaril direkt. Priletela sva tik nad KAl in pobirala nulce. KAnte je hitro odšel naprej jaz pa sem se odločil še mal pobrat, tam za Migovcem. Kar mi je po preskoku na Škrbino pomagalo, da sem šel do Vogla počas gor, Kanteja pa je spustilo pod Žabijski. Vogel sem nadletel za 2m, od tu dalje pa me je pehal SZ. Nisem pričakoval da bo ta zadnji del najgrši, običajno je najlepši ravno zadnji del poleta. Odplakovalo je do Črne prsti, cel čas po nekakem rotorju SZ pod velikokrat napol praznim padalom. Sem se že videl v Stržišču. Tam bilo malo sonca in je končno prijelo spodaj nad Stržiščem tik nad zajlo. Tu je pod mano priletel Arduino, kateri je letel okol Tolmina in se priklučil grebenu na Rodici. Potem, ko smo navil Črno prst, Sorica ni bla več problem. LAhko bi še potegoval prot Gorenjski. Najlepše pa je, ko se vrneš nazaj, čeprav Erzo filozofsko pravi da nisi odletel nič, če priletiš nazaj na izhodišče. In sem šel pristat kar v Sorco. Razen zadnjega dela od Vogla nazaj odličen dan, z malo prenizkimi bazami za raziskovanja. Čujc, ki je ves "siten" klical, mi je dal za misliti, da sem verjetno preletel 200+.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vidulisico
###

Pridružen/-a: Čet Sep 2006 19:18

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 03, 2009 15:07    Naslov sporočila: še pot nazaju ena 2 tedna kasneje Odgovori s citatom

Do Fraskole je šlo več al manj kot po maslu, le prvi hrib za Gemono nisem uspel na hitro pobrat in sem zaostal za Kantejem za en steber. Pri Fraskoli sem obrnu ko se je on vračal. skupaj letiva do preskoka in se odločva da probava bolj severno varianto. V Amarianco sem se zaletel nekam spodaj nizko in sem zlo počas nabral, Kante je bil višji zato me je čakal. Preskok je bil dolg, in naslednja dva sta tud zelo dolga. Na Zuc dal Bor se situacija obrne, tam se je Kante zakantal nekam v neko grapo in sem bil jaz na vrsti za čakanje. Potem sva udarla prot Kaninu, kjer sem imel v bistvu preleteno že celo špuro po kosih, iz Rezije tja pa mi še ni uspelo pricingat cunje. No tokrat je šlo, s tem da je Kante spet lepo ob skalah šel gor in je imel na koncu verjetno kar 150m višine več. Kanin je bil na določenih odsekih kar grd, ker je mešalo termične balone z vetrom, ki je pihal mimo stola in skutnika prot pontebi. Zavrtel sem samo minimalno potrebno grdobijo, da sem preskočil greben, kjer me je nad skednjem čakal Kante. Naprej klasika do Bavškega. Že mal pred njim sem cincal na katero stran bo treba zavit. Kar soliden SZ je pihal in sem lepše vozil po severni strani grebena. Tik pred bavškim je bilo malo dviganje in od tam je kante Švignil na J stran in ga je kar pogoltnilo. Sam sem po preletu Kanje padel v zaveterje in me je mal poguncalo, vendar sem letel naprej še vedno spoštljivo visoko. Kako se je Kante prebival po drugi strani doline pojma nimam, videl sem ga vseskoz dokler nisem priletel do Pihavca, tam pa mi je zginil. Nisem vedel ali je šel prek Triglavskih ali nazaj prot Tolminu. Sam sem cincal ali v vrata, nekam tja čez ali na vlak. Vlak je kar fanj in hitro si doma, zato sem šel mimo Kanjavca, nabral nad Prehodavci in se napol odsankal nizko nad pojmanimamkaterimi podi do Bistrce in komaj ujel vlak s tekom na 1500m in Kantejem. Lih mal krajši polet kot zadnjič ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.KOBALA.si forumu -> DEBATE Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum